Nok til 4 porsjoner:
- 4 store søtpoteter
- olje
- salt
- pepper
- 1 boks kikerter, eller 150 gram ferdig utvannede kikerter om du bruker tørka.
- 1 ts røkt paprikapulver (et must i vegetar-matlaging!)
- 1 ts spisskummen
- 1/2 ts hvitløkspulver
- 6 ss tahini
- 2 ss soyasaus
- 1 lime
- pepper
- tabasco
- 4 fedd bakt hvitløk (bakes i ovnen 10-15 minutter sammen med søtpotetene
- 2 ts honning
Legg samtidig hvitløksfeddene til sausen i ovnen, med skall, disse trenger noe kortere tid, ca. 15 minutter. Du må skjære av bunnen på feddene, hvis ikke kan de eksplodere i ovnen!

Du kan deretter gå over på kikertene. Skyll av eventuell lake (men ikke kast den!) og sleng dem deretter i en varm, tørr panne, skru ned varmen til middels høy. Dryss over en liten teskje hvitløkspulver og røkt paprikapulver, og en god teskje spisskummen. Stek til kikertene er sprø, ca. 10-15 minutter.

Mens kikertene surrer i panna, og du sporadisk rører eller rister panna, kan sausen røres sammen. Ta en liten bolle og rør sammen tahini, soya, lime og tabasco. De bakte hvitløksfeddene moses og eventuelt hakkes før det røres inn. Smak til med honning, soya og lime. Om du ønsker en tynnere konsistens kan du ha i en liten dæsj vann, men vær forsiktig.

Når søtpotetene er klare serverer du med ditt favoritttilbehør. Tenk bakt potet; rømme, friske grønnsaker, mais, lime og syltet rødløk.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar