For masse marengs, ca. ett stekebrett fullt:
- Vannet av én pakke kikerter, gjerne gode, økologiske.
- Litt sitron
- 1 dl melis
Pisk først kikertvannet stivt med en dæsj sitron (saften av ca. 1/4 sitron) og tilsett deretter melisen, smak til med melis og sitron, tilsett eventuelt farge og smak, jeg brukte litt rødbettvann fra et glass i kjøleskapet. Du kan også bruke smeltet sjokolade eller vaniljeekstrakt.
Klatt ut marengsen som du ønsker, for eksempel i sprøytepose, eller i tilfeldige klatter med en skje, slik som jeg gjorde. Stek på 100° C i ca. 1 time. Skru deretter av ovnen og la det stå til det er helt avkjølt.

Marengsene er best dagen de lages, men kan holde seg i en lufttett boks i noen dager. Luftfuktigheten i rommet kan også spille inn på marengsen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar