mandag 15. august 2016

Vegansk marengs

Plustelig står du der med en pakke kikerter, og bakerst i hodet er det en stemme som sier noe om veganske marengs. Jo - det stemmer, du kan lage marengs av vannet i kikertboksene. Og det er veldig enkelt. Og det blir ganske godt, det smaker litt kikerter, nesten litt hasselnøtt synes jeg.

For masse marengs, ca. ett stekebrett fullt:
  • Vannet av én pakke kikerter, gjerne gode, økologiske.
  • Litt sitron
  • 1 dl melis
Kjør i gang kjøkkenmaskina, eller pisk for hånd - om du er hardcore.
Pisk først kikertvannet stivt med en dæsj sitron (saften av ca. 1/4 sitron) og tilsett deretter melisen, smak til med melis og sitron, tilsett eventuelt farge og smak, jeg brukte litt rødbettvann fra et glass i kjøleskapet. Du kan også bruke smeltet sjokolade eller vaniljeekstrakt.
Klatt ut marengsen som du ønsker, for eksempel i sprøytepose, eller i tilfeldige klatter med en skje, slik som jeg gjorde. Stek på 100° C i ca. 1 time. Skru deretter av ovnen og la det stå til det er helt avkjølt.








Marengsene er best dagen de lages, men kan holde seg i en lufttett boks i noen dager. Luftfuktigheten i rommet kan også spille inn på marengsen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar