Gado gado betyr mix-mix og er en slags festsalat. Innholdslista er kun forslag. Om det er noe som er vanskelig å få tak i eller du ikke liker, dropp det. Om du har noen favoritter du har lyst til å legge til, gjør det! Det viktigste er å kombinere smaker, farger og teksturer før man dekker det hele med peanøttsaus. Eksperimenter med tilberedning og størrelse på bitene. I mange oppskrifter er for eksempel potetene fritert og kålen dampet. Det meste er lov, gjør det du vil og skap en fest for både øyet og ganen.
![]() |
Omtrent det du trenger for å starte festen. |
Salaten:
- fire mellomstore poteter
- 200 g tofu
- 1/2 agurk
- tre tomater (gjerne en blanding av grønne og røde
- en gulrot
- to egg
- to never bønnespirer
- salat av forskjellige typer. Her har jeg brukt kinakål og sommerkål, men det meste passer inn.
- rekechips
Skrell potetene og del dem i terninger som passer i munnen (la oss si 1-2cm) og kok dem møre. Skyll dem i kaldt vann. Del tofuen i ontrent like store terninger og stek til den er sprø på alle sider. La den renne av på tørkepapir
![]() |
Tofuen blir sprø |
Del agurken i skiver, terninger og pinner. Del tomatene i terninger og båter. Jeg liker å dele gulroten i tynne pinner. Kok eggene til de er hardkokte og skrell og del dem i åtte biter hver. Strimle og skjær opp salat og kål. Tilbered rekechips som anvendt på pakken, om du ikke har kjøpt ferdige. Legg alt i samme bolle, men spar rekechipsen så den holder seg sprø.
Sausen:
- 250 g peanøttsmør
- en rød chili med frø
- fire-fem spiseskjeer soyasaus
- en-to lime
- to fedd hvitløk
- vann
Før servering blander du sammen salaten og sausen og knuser noen rekechips over.
![]() |
Ikke like fargerik lenger, men veldig god! |
Jeg håper dette kan bli en eksotisk favoritt i flere hjem.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar