mandag 15. august 2016

Enkle burgerbrød

Hjemmelagde burgerbrød trenger ikke å være vanskelige å lage, men alle blir kjempeimponerte hvis du gjør det! Det smaker mye bedre enn de du kjøper. Oppskriften holder til 6-8 brød. Hvis du er smart lager du dobbel oppskrift (doble alt unntatt gjæret) og fryser ned dem du ikke trenger.

  • Ca. 8 dl hvetemel
  • 2.5 dl lunkent vann
  • 1 pakke tørrgjær
  • 1 ss sukker
  • 4 ss rapsolje (eller annen nøytral olje)
  • 2 ts salt
  • sesamfrø

1. Bland sammen 6 dl mel, tørrgjær, sukker og salt.
2.  Hell olje og vann over.
3. Bland sammen deigen. Sjansen er stor for at du trenger mer mel, da tar du det. Elt deigen i noen minutter til den er glatt og fast.
4. La deigen heve til dobbel størrelse. Det tar omtrent 40 minutter.
5. Elt deigen raskt sammen igjen og del den i 6-8 like store deler. Disse delene former du til boller som du trykker litt flate på et stekebrett som er kledd med bakepapir. Husk å ha god plass mellom dem!
6. Pensle hvert brød med vann og strø på sesamfrø.

7. La brødene heve på stekebrettet i 15 minutter.
8. Stek i ovnen på 200 grader i 20 minutter. De skal bli gyldne utenpå.

9. Avkjøl en liten stund før du deler dem opp.Server med din beste burger!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar