mandag 15. august 2016

Portobelloburger

Portobelloburgeren er virkelig en av vegetarburgerenes beste alternativ. Det er superenkelt, smakfullt og saftig. Det ser også skikkelig skøyeraktig ut. Server portobellosoppen i hjemmelagde burgerbrød, med syltet løk, slaw, hjemmelagde sauser, potetbåter og litt salat.
Du kan variere marinaden med krydder og sauser som du vil, men det er viktig med iallefall litt salt. Én stor portobellosopp holder pr. person om du har litt tilbehør til.

Til 4 porsjoner:
  • 4 Store portobellosopp
  • 5 ss soyasaus
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 1 ts røyksmak (dette er et supert alternativ til røyksmak fra grill, fåes kjøpt på større dagligvareforretninger)
  • en dæsj chili
Bland alt sammen og marinér soppene en halvtimes tid. Jeg brukte en plastpose for å få dekt soppen over det hele. Vend soppene i blandt.

Soppene er lagt i en pose med marinaden. Da slipper du å lage så mye marinade, men får dekket hele soppen.

Når soppene er godt marinerte, og har sugd til seg masse smak er det på tide å steke dem. Om du har en grill for hånden er dette ypperlig, stek soppene ca. 5 minutter på hver side på middels varme. Her i Bergen i august er det ikke alltid grillvær, så komfyren må være et alternativ. Forvarm ovnen til 200° C. Stek deretter i 15 minutter med skivesiden opp. Soppen vil da syde av safter, la da soppen hvile en liten stund før du serverer med ditt favorittilbehør.


 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar