lørdag 20. august 2016

Minieplepaier

Disse godbitene lager du med bare fire ingredienser og minimal innsats. Med butterdeig i fryseren og frukt på kjøkkenbenken kan du når som helst lage en pai. I denne oppskriften er det eple som gjelder, og jeg deler opp eple og deig slik at de serveres som små munnfuller. Det du trenger er:



  • To epler
  • To plater med butterdeig
  • Sukker
  • Kanel





Skrell eplene og del dem inn i åtte båter hver. Kjevle ut butterdeigen og del hver plate inn i åtte trekanter.

Legg en eplebåt i hver trekant. Strø over sukker og kanel og rull dem sammen, det gjør ingenting om eplebitene ikke blir helt dekket.

Legg paibitene på et brett med bakepapir og stek i ovnen på 200 grader i omtrent 25 minutter.

Smaker godt mens de enda er varme. Server gjerne med typiske eplepaitilbehør som vaniljeis eller pisket krem. Eller en kopp med te.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar