mandag 15. august 2016

Syltet rødløk




Syltet rødløk er enkelt å lage og et fortreffelig tilbehør til mange typer mat. Du kan ha det på taco, i potetsalat, i indisk mat, på burgeren og på pizza. Løken får en søtere, surere og mildere smak enn den har til vanlig. Den kan også varieres i det uendelige ved å tilsette for eksempel dill, eple eller ingefær til laken. Her kommer en basisoppskrift:

  • 2 rødløk
  • 1.5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0.5 dl eddik (jeg brukte den billige typen, men du kan også bruke hvitvinseddik eller eplesidereddik)

Kok  vann, sukker og eddik i en liten kjele. Samtidig kutter du løken i tynne ringer og legger disse i et sterilt glass. Jeg brukte et olivenglass på 7 dl. Når laken har kokt opp og sukkeret har løst seg opp heller du laken over løken slik at de blir helt dekket. Sett på lokk og vent i minst 15 minutter. Dette kan med fordel lages en dag i forveien. Glasset holder seg i omtrent en uke, men hvis du er som meg og spiser det opp med en gang, kan du fint koke opp den samme laken og bruke den på nytt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar